Vakuumløfter tilpasset virksomhedens behov

En vakuumløfter gør det muligt at løfte stort set alle typer af emner. Lige fra små papkasser til store møllevinger. Den kan samtidig være med til at øge effektiviteten og skåne medarbejderne i forbindelse med tunge og gentagne løft. Vakuumløftere kan med fordel benyttes til især uhåndterbare emner, hvor man ønsker et hurtigt og skånsomt løft uden risiko for at lave skader på emnet.

Vores løsninger bruges i de fleste industrier, herunder lager og logistik, samt produktion og værksted. Vi har udviklet en række standardmodeller, men udvikler også løsninger til konkrete problemstillinger. 

Vakuumløfter til knækarm Vakuumløfter til traverskran 

Sådan virker en vakuumløfter

Princippet i en vakuumløfter er ganske enkelt, men åbner op for et utal af anvendelsesmuligheder i industrien. En vakuumløfter suger sig fast til et givent emne ved hjælp af undertryk som skabes af en motor som enten kører på strøm, benzin eller hydraulik. Herved bliver det betydeligt nemmere at løfte og håndtere emnet - enten ved hjælp af en løfteslange eller en talje monteret på f.eks. svingkran, traverskran eller gaffeltruck.

Med en vakuumløfter er det stort set muligt at suge på alle overflader, men løftekapaciteten afhænger både af emnets overfladeareal og tæthed. Hos Alvac har vi gennem tiden udviklet udviklet løfteudstyr til emner der vejer fra 2 kg til 20 tons. Skal der derimod løftes emner med et stort areal, f.eks. metalplader, er det desuden muligt at anvende et vakuumåg, således man undgår nedbøjning af emnet. Se om Alvacs vakuumåg her

Vakuumløfter til plader i metal og træ   Vakuumløfter til svinkran

Vakuumløfter til ethvert behov

Hos Alvac A/S har vi gennem tiden udviklet udviklet løfteudstyr til emner der vejer fra 2 kg til 20 tons. Skal der løftes emner med et stort areal, f.eks. metalplader, er det desuden en fordel at anvende et vakuumåg, således man undgår nedbøjning af emnet.

Alvac er totalleverandør af kundetilpasset vakuumløfter til industrien. Vi har gennem årene udviklet utallige løsninger til vores kunder, hvor der har været specielle krav til hvilke emner der skal løftes, hvor tunge emner der skal løftes og i hvilken radium emnerne skal løftes/flyttes. Vi hjælper naturligvis gerne med at udvikle en løsning, der lever op til din virksomheds behov.

Nederst på siden kan du se eksempler på udførte kundeprojekter, som involverer en vakuumløfter.

Ønsker du et tilbud eller demonstration af en vakuumløfter, er du velkommen til at kontakte Alvac Industry på telefon +45 9781 0304 eller ved at benytte kontaktformularen.

I samarbejde med Branchefællesskabet for arbejdsmiljø i industrien, har vi levereret inspiration til deres branchevejledning om tunge løft, der præsenterer eksempler på gode løsninger, der forebygger eller nedbringer belastningen ved tunge løft. Læs mere om tunge løft i industrien (PDF-fil).

 

KONTAKT OS OMKRING VAKUUMLØFTER