Ifølge arbejdsmiljø-lovgivningen, skal tekniske hjælpemidler og maskiner, f.eks. anhugningsgrej, løfteredskaber, hejseredskaber og spil have et lovpligtig eftersyn (hovedeftersyn) minimum hver 12. måned.

Hos ALVAC tilbyder vi et årligt servicetjek af jeres løfteudstyr, uanset om det er leveret af ALVAC eller andre leverandører. Det sikrer ikke blot at arbejdsmiljøloven overholdes, men forbedrer også driftsikkerheden og minimerer omkostninger til vedligeholdelse.

 

Træktest af løfteudstyret er et krav fra Arbejdstilsynet

Vi oplever ofte, at mange af vores nye servicekunder ikke ved hvad en træktest er, eller aldrig har set deres serviceleverandør udføre en træktest af deres løfteudstyr. Derfor undrer de sig ofte, når vi begynder at teste deres udstyr i forbindelse med det lovpligtige 12. måneders eftersyn.

Det er desværre vores erfaring, at mange svingkraner, traversanlæg, el-taljer osv. ikke overholder lovgivningen, selvom der er blevet udført årligt eftersyn. Dette skyldes, at der ikke er udført træktest.

Hvad er en træktest?

En træktest/belastningstest er kort fortalt en test af, om løfteudstyret fungerer sikkert og forsvarligt, når det belastes med max. løftekapacitet + 100 kg (for udstyr med løftekapacitet på under 400 kg).

Det er et krav fra Arbejdstilsynet, at der er udført træktest i forbindelse med det årlige serviceeftersyn af udstyret. Skulle der ske funktionsvigt, hvor en medarbejder kommer til skade, risikerer din virksomhed at blive gjort ansvarlig og pålagt en bøde, hvis serviceeftersynet ikke lever op til de lovmæssige krav.


Vi kan servicere følgende løfteudstyr: 

  • Vakuumløftere
  • Svingkraner
  • Traverskraner
  • El-taljer

 

Få mere at vide om lovpligtige servicetjek af løfteudstyr

Kontakt servicechef Bjarne Brandsborg og hør mere om, hvordan vi kan hjælpe jeres virksomhed med at udføre det årlige serviceeftersyn. 

Bjarne Brandsborg
Servicechef
Dir. tlf. +45 71 74 93 33
bb@alvac-industry.com

Få tilbud på årlig servicetjek